Geen producten in je winkelmand.

Bekijk en Beluister ‘Beek’ – Marieke van Ruitenbeek

Bekijk en Beluister ‘Beek’ – Marieke van Ruitenbeek

‘Als ik loop door dit dorpje, dan hoor ik het water, de vogels, de wind. Ik zie door de bomen, hoe een onzeker beekje, aansluiting vindt.’

Afgelopen kermis sprak een dorpsgenoot mij aan en vroeg mij of het geen leuk idee zou zijn om een eigentijds lied te schrijven over het dorp Beek. Het idee maakte mij direct opvallend enthousiast, en meteen de dag erna ben ik druk aan het schrijven gegaan. Ik was ervan overtuigd dat dit precies het juiste moment was om dit lied te schrijven.

Er zijn in de loop der tijd meerdere liedjes geschreven over de pracht van Beek. Het idee is dus zeker niet nieuw, maar feit is wel dat we leven in een ‘nieuwere tijd’ dan de tijd waaruit de oude liedjes over Beek stammen. Iets eigentijds zou wel heel leuk kunnen zijn!

Terwijl ik schreef over Beek werd ik steeds enthousiaster over de omgeving waarin ik mij iedere dag mag begeven. Het schrijven van het lied was dan ook echt zeer leuk om te doen: ronddwalen door het dorp om inspiratie op te doen, schrijfsessies tussen de appelbomen, sparren met dorpsgenoten en familie over de invulling van de tekst en tot slot het filmen van de videoclip op de mooiste plekjes van Beek. Het bestuderen van het verleden van Beek met behulp van boeken, verhalen, foto’s en filmpjes was ook boeiend om te doen.

Wat ik persoonlijk hoop toe kunnen voegen aan het ‘repertoire over Beek’ is een lied met een eigentijdse kijk op een dorp dat in de loop der tijd aan veel veranderingen is blootgesteld, maar dat altijd en tot op heden een zeer grote schoonheid kent. Deze schoonheid is wat mij betreft te zien in onder andere de hoogteverschillen, de diversiteit en schoonheid van de natuur (van polder tot bos), het continu stromende water, de uitgestrektheid, de vriendelijke mensen en het verenigingsleven.

Ik zal eerlijk zijn dat het tekstueel gezien soms moeilijk was om niet in detail te treden met betrekking tot de pareltjes van Beek. Benoem je één pareltje, dan benoem je er automatisch ook een aantal niet en eigenlijk moet het voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Bovendien wil je niemand voor het hoofd stoten. Ik denk dat ik bij het schrijven van een nummer nog nooit zoveel propjes papier door de lucht heb laten vliegen als bij dit nummer. Ik zou er bij wijze van spreken een nieuw boompje voor kunnen planten. Gelukkig ben ik erg tevreden over het uiteindelijke resultaat!

Ik hoop dat ‘Beek’ een nummer zal zijn dat het huidige Beek zal verbinden met zijn roemrijke verleden. Voor de nieuwe generatie een kijkje naar het verleden en voor de iets minder jonge generatie een kennismaking met het Beek van nu door de ogen van een 25-jarige. Mijn wens is dat er mensen zijn die van het nummer kunnen genieten en het misschien ook wel met mij eens zijn dat het Beek uit het verleden ronduit prachtig was, maar dat ook het Beek van nu, ongelofelijk de moeite waard is.

Marieke.

Hieronder is de tekst van ‘Beek’ te lezen. Vind je het leuk om Beek op CD te ontvangen, stuur me dan via het contactformulier van de website een mailtje met je naam, adres en telefoonnummer. De kosten hiervan bedragen €4,50.

  1. Hoi Marieke,
   Ik heb je prachtig gezongen nummer over Beek meerdere keren met ontroering zitten luisteren. Je stem, je woorden en de mooie beelden in en rondom Beek zijn prachtig!!
   Ik ben dankbaar sinds 3 jaar in dit mooie dorp te mogen wonen en mensen via natuurcoaching meer met zichzelf en de verlangens in hun hart te verbinden. En dat in een prachtige omgeving vol bossen, heuvels, mooie uitzichten en de kabbelende beekjes in en rondom Beek. Jij verwoordt dit ook heel mooi in je nummer! Dankjewel!
   Liefs Eveline,

 • Het is een heel mooi lied geworden, prachtig gezongen en met de clip erbij helemaal fantastisch. Beek is ook een beetje ‘van mij’ en als een oud-leerling van De Biezenkamp dit presteert vind ik dit mooier dan mooi. Jouw stem maakt het lied helemaal af.
  Complimenten Marieke.

 • Marieke,
  Schitterende tekst, schitterend gezongen en met schitterende beelden. Voor mij een topper, hiermee kun je echt voor de dag komen.

  1. Hoi Marieke,

   Jee, wat heb jij dit goed gedaan. En dan ook nog de tekst zelf geschreven, echt super.
   Je mag heel trots op jezelf zijn.
   En inderdaad net zoals jij schrijft/ zingt “wat is Beek toch mooi “!!
   Wij boffen toch maar dat wij kunnen hier wonen.

 • Nadat ik het berichtje in de Rozet las, heb ik je lied over Beek natuurlijk meteen beluisterd. Wat mooi! Dank je wel!
  Elske van Thoor (MUZIDA Millingen aan de Rijn)

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *